Alapítványról

Szeretettel köszöntöm Önt az Isa Gábor Alapítvány oldalán. Valószínűleg, azért jár itt, mert Ön is ismerte, szerette Isa Gábort, aki 2021. március 29-én elhunyt a koronavírus fertőzés szövődményeitől. Nagy veszteség ez mindnyájunknak. Gábor nincs többé, űrt hagyott maga mögött. Hiányát a családtagjai, munkatársai, barátai és sporttársai, de leginkább azok az utánpótlás korú sportolók érzik nap, mint nap, az edzéseken, a hétvégi mérkőzések vagy egyéb megmérettetések során, akiknek az életét szentelte, akiket hihetetlen erővel, hittel és bizalommal nevelt, tanított. A játékosai számára nemcsak a pályán, az öltözőben volt jelen, de támaszt jelent számukra a mindennapokban, segítette meghallgatta őket, amikor szükségük volt rá és hozzá fordultak tanácsért vagy irányította őket akkor is, amikor éltük nagy döntését kellett meghozni, akkor is, ha már nem is ő volt az edzőjük.

Nemcsak focizni tanította meg a játékosait, de az életre és emberségre nevelte őket. Vallotta, hogy a tehetséges játékosok számára mindent meg kell adni annak érdekében, hogy eredményes futballisták váljanak belőlük. Ez nem csak azt jelenti, hogy biztosítani kell, a legjobb fizikai körülményeket, a pályákat, a legmodernebb technikát, már egészen kicsi kortól a legfelkészültebb edzőket, de mindent meg kell adni a gyerekeknek, hogy a legjobban tudjanak teljesíteni, ezért ha kellett kifizette a gyerekek vonatjegyét, ha arra volt szükség, hogy hazamenjenek a családjukhoz, elintézte, hogy a szülők el tudjanak jönni a gyerekükhöz látogatóba vagy cipőt vett nekik, ha az kellett, hogy ki tudják hozni magukból a legjobbat.

Azért döntöttem az Isa Gábor Alapítvány létrehozása mellett, mert így munkásságából legalább egy kis darabot meg tudunk őrizni. Az általa megkezdett edzői munkát a Magyar Futball Akadémia kiváló utánpótlás edzői folytatják. Az Isa Gábor Alapítvány célja az, hogy anyagilag járuljon hozzá a Honvéd FC Kft.-ben sportoló U15-U19 korosztályú labdarúgók támogatásához. Az Alapítvány havi rendszerességgel ösztöndíjat biztosíthat a kuratóriuma által kiválasztott, kiváló teljesítményt nyújtó, de nehéz anyagi helyzetben élő sportolók részére. Fontos, hogy az anyagi körülmények ne akadályozzák azt, hogy a tehetséges utánpótlás korú gyerekekből sikeres futballisták legyenek. Bízom benne, hogy az ösztöndíjban részesülő sportolók ki tudják hozni magukból a legtöbbet.

Tóth Judit
Alapító

Kuratórium tagjai

Isa Krisztina  –  a kuratórium elnöke

Herczeg Vince – kuratóriumi tag

Bogdánfi Márton – kuratóriumi tag